За нас

Фолклорен ансамбъл “Огнените” създава мост между миналото и настоящето, предава обичаите на предците ни на сцената, запазвайки красотата и магията на българските  фолклорни песни и танци.

Фолклорен  ансамбъл “Огнените” е създаден през далечната 1943 година, първоначално като танцова трупа от хoра – любители от село Бусманци-София към Народно читалище Елин Пелин – 1926 г. Развива се непрестанно, черпи вдъхновение и надгражда вече наученото, а благодарение на любовта към фолклора както на танцьорите, така и на ръководителите Петя Григорова и Орлин Иванов печели сърцата на хората.
През 2004 година на един от концертите. публиката дава името „Огнените“ на ансамбъла заради страстта, желанието и огъня, с които танцуват.
С три възрастови групи – деца, юноши и възрастни, Фолклорен ансамбъл  “Огнените” представя България в Европа (Сърбия, Румъния, Грузия, Турция, Франция, Италия и др.), за да разпространява магията на танцовото изкуство и да покаже, че България притежава богат фолклор, с който да се гордеем всички ние.
Ето и някои от наградите, печелени във времето:

II място VI възрастова група в конкурса “Голяма танцова награда на София” – 2012 г.,
I място III възрастова група в конкурса “Голямата танцова награда на София” – 2010 г. и награда за новосъздадено произведение за танца “Избор“-хореография на Петя Григорова; награда за хореография на новосъздадено произведение “Либе Тудоро”-хореография на Димитър Манов в IV конкурс на Голямата танцова награда на София,
II място в Младежки фестивал на изкуствата “София твори” 2018 г.,Голямата награда и купата на кмета на гр.Хасково в конкурса за камерни танци,Специалната награда за авторското изпълнение „Избор” на конкурсите в София и Хасково, Голямата награда на конкурса в гр.Септември, наградата на публиката в гр.Искеле Северен Кипър, награда за костюм и хореография на конкурс в гр.Връшач Р.Сърбия, награда за най.добър колектив на фестивала в гр.Гионгьош Унгария, както  още много други награди и  отличия в България и чужбина.

28 thoughts on “За нас

  1. Pingback: child porn
  2. Pingback: porn
  3. Pingback: child porn
  4. Pingback: child porn
  5. Pingback: grandpashabet
  6. Pingback: child porn
  7. Pingback: cratosroyalbet
  8. Pingback: child porn
  9. Pingback: child porn
  10. Pingback: grandpashabet

Comments are closed.